Zahrada

Zahradní domek na nářadí

Chybí vám na zahradě místo, kde byste mohli pohodlně uskladnit zahradnické nářadí, sekačkybazénové příslušenství nebo třeba sportovní vybavení? Tento problém jednoduše vyřeší výstavba zahradního domku. Domky jsou praktické a je možno je postavit z různých materiálů. Mohou být dřevěné, plastové, plechové či plastové.

Máte-li v plánu domek využívat také jako místo pro trávení volného času, zvolte si dřevěný domek, který bude zároveň příjemným doplňkem vaší zahrady. Montáž sice vyžaduje zkušenosti a zručnost, ale zvládnete ji svépomocí. Domek je bytelnýodolný a pokud se budete o dřevo správně starat a budete jej pravidelně ošetřovat impregnačním nátěrem, lazurou či jiným chemickým ošetřením, bude mít váš domek dlouhou životnost.

Ryze účelové jsou domky plastové a plechové. Jak plast, tak plech jsou odolný a bezúdržbový materiál. Snadno a rychle se montují. Domky jsou odolné vůči zvýšeným povětrnostním podmínkám, ale přesto je vhodné je ukotvit, abyste dosáhli lepší stability. Nevýhodou plastových domků je jejich cena, která je obvykle vyšší, a nevýhodou plechových domků je pak sklon ke korozi. Z tohoto důvodu je ale na plechové domky velmi často poskytovaná delší záruka. Barvu zahradních domků lze vybrat tak, aby ladila s vaší zahradou. Aby docházelo k lepší cirkulaci vzduchu, mohou být zahradní domky opatřeny ventilačními mřížkami nebo okny.

Plachtové zahradní domky jsou spíše sezónní záležitostí, jsou levné a mají nejnižší životnost. Pro prodloužení životnosti ale stačí zakoupit novou plachtu a můžete domek používat dále.

Nevíte si rady s výběrem zahradního domku? Podívejte se také na náš článek Jak vybrat zahradní domek, který vám může ppmoci při rozhodování.

Napsat komentář