Zahrada

Dětský zahradní domek

Dětské zahradní domky jsou určené pro dětskou hru. Nejspíš každé malé dítě sní o vlastním zahradním domečku, který by mu sloužil nejen jako úkryt, ale také jako prostor ke společné hře s kamarády. Dětské fantasii se meze nekladou, děti jsou velmi vynalézavé a dokážou dětský domek využít mnoha způsoby. Zahradní domek může dětem dodat pocit bezpečí a soukromí.

Dětské zahradní domky jsou nejčastěji vyrobené ze dřeva či z odolného plastu. Plastový dětský domek je méně odolný a méně stabilní než domek vyrobený ze dřeva. Je ale lehký a bezúdržbový. Dřevěný dětský domek je těžší, stabilnější a bytelnější, mnohem lépe odolává nepříznivému počasí. Vyžaduje ale vaši péči. Předpokladem je důkladné ošetření dřeva impregnačním nátěrem či lazurou a tento nátěr pravidelně opakovat – ideálně každý rok. Prodloužíte tak životnost materiálu. Pomocí dalších nátěrů také můžete docílit různých barev, které dětský domek mohou oživit. Střechu dětského domku doporučujeme pokrýt fólií za účelem zvýšení odolnosti (někteří výrobci již střechu pokrytou fólií dodávají, někdy je potřeba ji dokoupit zvlášť – čtěte proto pečlivě popisy jednotlivých produktů).

Dětský zahradní domek by měl být umístěn na místě, kde nebývá tolik větrno, a na zpevněném podkladu. Ideální je plochu nejprve vyrovnat, nejlépe vybetonovat či vydláždit.

Existuje spousta typů dětských domků – mohou být vyvýšené, součástí dětského hřiště, s vysouvacím pískovištěm… Okna a dveře můžete zvolit buď otvírací, nebo mohou být otvory otevřené bez dveří a oken. Záleží jen na vás, co bude vašemu dítěti více vyhovovat.

Dětský zahradní domek domek může sloužit nejen k dětským hrám, ale skvěle poslouží také na uskladnění dětských venkovních hraček.

Napsat komentář