Zahrada

Plechový zahradní domek

Plechový zahradní domek je skvělým řešením, jestliže na svou zahradu hledáte místo pro uskladnění zahradního náčiní, zahradní techniky, sportovního vybavení nebo třeba bazénového příslušenství. Plechové zahradní domky jsou obvykle vyrobeny z pozinkovaného plechu, který může být opatřen dalšími úpravami, např. práškovým nástřikem, lakem nebo nátěrem. Plechové zahradní domky jsou ryze účelové a neslouží k relaxaci a odpočinku.

Použité plechy jsou lehké, a proto se s nimi dobře manipuluje. Montáž je jednoduchá, zvládne ji každý a výsledný domek je bezúdržbový a odolný vůči nepříznivému počasí. Aby se však předešlo nestabilitě, je důležité jej řádně ukotvit k podkladu. Podklad by měl být rovný, zpevněný a dobře odvodněný. V případě potřeby je před montáží zahradního domku nutné podklad vyrovnat, nejlépe vybetonovat či vydláždit. Plechové zahradní domky jsou obvykle dodávány bez podlahy.

Nevýhodou plechových zahradních domků může být sklon materiálu ke korozi a často ne zrovna pěkný vzhled. Nemusíte mít ale obavy, že by plechový domek nezapadl do rázu vaší zahrady. Můžete si zvolit zelenou, černou nebo třeba stříbrnou barvu plechu. Můžete si ale také vybrat domky v barvě např. antracitu nebo i v imitaci dřevěného dekoru tak, aby ladil k vaší fasádě či oknům. Plechové zahradní domky nemusí být jen nudné a nevzhledné, naopak. Můžte vybírat z mnoha designů.

K dostání je také spousta typů plechových zahradních domků. Můžete si zvolit domek s normálními nebo posuvnými dveřmi, s otvíracími okny nebo s odvětrávacími mřížkami, které zajišťují lepší cirkulaci vzduchu a odvádí vlhkost. Zahradní domek můžete doplnit regály, které umožní udržovat uložené věci v domku přehledně.

Další zahradní domky

Pokud byste si rádi pořídili zahradní domek, ale plechový domek pro vás není ten pravý, podívejte se také na zahradní domky z jiných materiálů.

  1. Dřevěné zahradní domky
  2. Plastové zahradní domky
  3. Plachtové zahradní domky

Pokud máte děti, můžete si také postavit dětský zahradní domek, který se může stát místem pro uskladnění hraček i místem pro dětské hry.

Napsat komentář