Zahrada

Plastový zahradní domek

Pokud hledáte místo, kam byste rádi uskladnili nářadí, zahradnické náčiní, zahradní techniku, sportovní vybavení nebo třeba bazénové příslušenství, můžete si pro tyto účely postavit na zahradě plastový zahradní domek. Plaatové domky jsou nejčastěji vyrobeny z polypropylenu, který je vysoce odolný a disponuje zvýšenou ochranou proti UV (slunečnímu) záření. Nemusíte mít tedy strach, že by plast časem zkřehl a začal se lámat.

Montáž plastových zahradních domků je jednoduchá a rychlá, zvládne ji opravdu každý. Nosná konstrukce je obvykle ocelová a součástí zpravidla bývá také podlaha. Kvůli celkové nižší hmotnosti mohou být plastové domky při zhoršených povětrnostních podmínkách méně stabilní, proto je důleživé pečlivě je ukotvit je k podkladu. Plastové zahradní domky jsou odolné i vůči menší sněhové pokrývce.

Domek by měl nejlépe stát na rovném podkladu, na místě, kde bývá obvykle méně větrno a menší sněhová pokrývka. V případě potřeby je před montáží nezbytné povrch vyrovnat – nejlépe vybetonovat či vydláždit.

Pořizovací cena plastového zahradního domku je obvykle vyšší, ale plast je velmi odolný, je nenáročný a prakticky bezúdržbový a pro prodloužení životnosti jej není potřeba ničím natírat ani se o něj nijak speciálně starat. Vybrat si navíc můžete z mnoha druhů plastových domků. Je možné vybrat si domek s okny i bez oken, pouze s odvětrávací mřížkou, která slouží k lepší cirkulaci vzduchu a k odvodu vlhkosti.

Součástí některých plastových domků jsou také regály nebo lišty sloužící pro upevnění zahradního nářadí.

Další zahradní domky

Pokud byste si rádi pořídili zahradní domek, ale plastový domek pro vás není ten pravý, podívejte se také na zahradní domky z jiných materiálů.

  1. Dřevěné zahradní domky
  2. Plechové zahradní domky
  3. Plachtové zahradní domky

Pokud máte děti, můžete si také postavit dětský zahradní domek, který se může stát místem pro uskladnění hraček i místem pro dětské hry.

Napsat komentář