Ploty

Nákup plastových plotovek: 3 tipy

TIP č. 1 – Cena dopravy závisí na hmotnosti

Před objednáním si pečlivě spočítejte, kolik plotovek budete pro svůj plot potřebovat. Plastové plotovky jsou poměrně těžké – 10 kusů o délce 120 cm váží přibližně 18 kg. Pokud potřebujete více balení, hmotnost může snadno přesáhnout 100 kg. Standardní přepravní společnosti jako PPL nebo DPD tento typ zboží ale bohužel nepřijmou. Zákazníci tedy musí využít paletovou přepravu nebo speciální balíkovou dopravu vhodnou pro atypické položky, pokud ji prodejce nabízí. Některé ověřené e-shopy mají vlastní přepravu, která dokáže zajistit dodání přímo na místo montáže.

Při větším odběru se zaměřte i na celkovou cenu. Prodejce může nabízet nižší cenu za jeden kus plotovky, ale kompenzovat to dražší dopravou a případnými manipulačními poplatky.

U nás máte možnost volby – menší množství plotovek můžeme za zajímavou cenu poslat balíkem, paletou nebo doručit našimi vozy. Zajistíme i složení na místě zdarma.

Plotovky plastové s půlkulatou hlavou, barva hnědáPlotovky plastové, s rovnou hlavou, barva hnědáPlotovky plastové s tříhrannou hlavou, barva hnědáJekl poplastovaný a pozinkovaný 50 x 30 x 1,8 mm, barva hnědá
Máte-li zájem o koupi nebo informace k produktům, klikněte na obrázek.

TIP č. 2 – Výroba v sezóně nestíhá

Každé jaro se opakuje stejný scénář: Zákazníci odkládají nákup na poslední chvíli a s příchodem teplejšího počasí začínají objednávat plastové plotovky a další příslušenství pro stavbu plotu. Bohužel jediný český výrobce má omezenou kapacitu a v sezóně musí dokonce zastavovat výrobu některých položek, a to až na několik měsíců. Proto je určitě lepší nakoupit plotovky dříve. Můžete je přes zimu uskladnit v garáži nebo na pozemku a počkat do jara, až se oteplí a bude bhdné počasí na montáž. Plotovkám se nic nestane. Pokud nemáte možnost skladování, můžete se zkusit domluvit s prodejcem na uskladnění zaplacené zakázky v jeho skladě. Několik e-shopů, včetně nás, tuto možnost nabízí, ale kapacita je omezená.

TIP č. 3 – Odstíny různých šarží se mohou lišit

Plastové plotovky se vyrábějí v jednotlivých šaržích a jejich kvalita závisí zejména na kvalitě vstupní suroviny, kterou jsou recyklované plastové obaly. Po nadrcení plastů je výstupní granulát šedý a následně se barví: nejčastěji na hnědou, cihlovou nebo černou, některé produkty zůstávají šedé. Při objednávání plotovek se vyplatí dělat nákup „najednou“ a nerozdělovat jej na několik částí. Pokud byste koupili část plotovek například na jaře a druhou část na podzim, mohou mít jednotlivé várky mírně odlišný odstín, což by mohlo ovlivnit celkový vzhled plotu.

Napsat komentář