Ploty

Nejlevnější plastové plotovky Bohdaneč

Plastové plotovky z lázní Bohdaneč můžeme zařadit mezi nejvyhledávanější materiál pro stavbu plotů. Zákazníci je velmi často upřednostňují před jinými ploty, a to hlavně díky jejich vlastnostem. V tomto článku se budeme se věnovat všem důležitým informacím o plotovkách, abyste sami mohli posoudit, zda jsou dobrou volbou i pro vaše oplocení. Rozhodnete-li se nakonec pro plastové plotovky Bohdaneč, určitě si také přečtěte náš článek 3 tipy pro nákup plastových plotovek.

Plotovky Bohdaneč jsou vyrobené z recyklovaného plastu. Základem pro výrobu tohoto recyklátu je vytříděný plastový odpad, jako jsou sáčky, igelitové tašky nebo PET lahve. Recyklované plotovky mají spoustu výhod, které se vám určitě budou líbit: kromě ekologické stránky, což potěší milovníky přírody, protože jsou vyrobeny recyklací z plastového odpadu, nepotřebují nátěr, nehnijí, nekorodují, nepřemrznou, nekřehnou, jsou velmi pevné a odolné vůči hmyzu a houbám. Lze je podle potřeby řezat i vrtat běžnými nástroji a jsou dostupné v různých barvách, délkách a s různými typy zakončení – vybere si opravdu každý. Nejoblíbenější variantou je hnědá plotovka s půlkulatým zakončením. V naší nabídce samozřejmě naleznete mnohem více, např. plotovky cihlové, šedé a černé.

Varianty a barvy plastových plotovek Bohdaneč

Plastové plotovky Bohdaneč se dodávají v několika barevných variantách, výškách a s různými typy hlav. Základní barva recyklátu je šedá. Tato směs se pak barví například na hnědou, černou nebo cihlovou barvu. Protože barvení probíhá přímo v materiálu, pokud budete plotovku zkracovat nebo ji při montáži či manipulaci poškrábete, barva zůstane stejná a není třeba poškozené místo přebarvovat. Pokud budete plastové plotovky Bohdaneč řezat, můžete na spodní straně ve struktuře materiálu vidět drobné barevné částice, které jsou pozůstatkem vytříděných plastů.

Jak jsme již psali, nejvíce používané jsou plotovky s půlkulatou hlavou, ale dostupné jsou i plotovky s tříhrannou či rovnou hlavou. Délky plotovek se pohybují od 60 cm až do 200 cm. Nejvíce se ale prodávají délky 100 a 120 cm.

Plastové plotovky Bohdaneč v bodech:

  • jsou odolné vůči hnilobě, plísním a napadení houbami
  • mají výbornou odolnost vůči běžným čisticím prostředkům
  • nekřehnou
  • nepřemrznou
  • nepraskají
  • jsou odolné vůči teplotním změnám a výkyvům
  • nekorodují
  • lze je vrtat a řezat
  • nevyžadují téměř žádnou údržbu
  • neabsorbují vlhkost
  • jsou dostupné v různých barvách, délkách a designech
  • jsou ekologické

Montáž plastových plotovek Bohdaneč

Pro standardní postup potřebujeme následující věci:

1) plotové sloupky (jekly)

2) vodorovné příčníky (tzv. tesy)

3) příchytky tesů

4) samořezné šrouby TEX příp. jiný spojovací materiál viz článek Co použít pro montáž plotovek?

5) metrické šrouby pro uchycení tesů k příchytkám

Při montáži nezapomeňte na menší vůli kvůli dilataci. Doporučujeme vyvrtat do plotovek díry s průměrem větším o cca 2-3 mm a šroubům při dotahování nechat drobnou vůli. Další variantou pro montáž plastových plotovek jsou TEX šrouby. Máme k dispozici i variantu šroubů TEX s křidélky, které problém s dilatací vyřeší za vás – křidélka zvětší průměr díry o 2 mm.

Napsat komentář