Plastové výrobky, HDPE, PVC, polykarbonát

Střešní desky Marlon – trapézové nebo vlnité

POLYKARBONÁTOVÉ STŘEŠNÍ DESKY NA STŘECHU 

Chcete zastřešit pergolu, verandu, altán nebo třeba venkovní přístřešek na auto, ale přemýšlíte, jaký materiál pro toto zastřešení zvolit? V následujících řádcích Vás provedeme klíčovými vlastnostmi trapézových a vlnitých polykarbonátových střešních desek a uvedeme důvody, proč jsou pro desky pro tyto typy projektů vhodnou volbou.

Střešní polykarbonátové desky Marlon jsou vyrobené z velmi pevného nárazuvzdorného polykarbonátu, který je sám o sobě považovaný za téměř nerozbitný materiál. Dutinkový polykarbonát se používá na výrobu oken v letadlech, ponorkách, čelních reflektorů u automobilů apod.  Důležitou vlastností polykarbonátových desek Marlon je jednostranný UV filtr, který deskám poskytuje UV ochranu před slunečním zářením. Díky tomuto UV filtru si desky zachovávají stálý vzhled, což znamená, že vlivem slunečního záření nežloutnou ani nekřehnou. Teplota použití je do 100 °C a krátkodobě (nárazově) dokonce vydrží teplotu až 130 °C. Jistě vás potěší i prodloužená záruka 10 let, která je poskytována na nerozbitnost desek krupobitím.

Zastřešení pergoly trapézovou deskou Marlon

Trapézové střešní desky

Trapézové střešní desky mají standardní sílu 0,8 mm a šířku 106 cm. Jednotná je i nabídka barev – trapézové desky jsou dodávané čiré nebo bronzově zabarvené. Co se týče struktury, můžete si zvolit desku buď hladkou (označení CS) nebo hrubší (označení CSE).

Trapézové desky CS jsou úplně hladké, nemají žádnou povrchovou strukturu a jsou průhledné. Tyto desky o síle 0,8 mm a šířce 106 cm naleznete na našem eshopu v třech různých délkách – 3 m, 4 m a 5 m.

Trapézová deska hladká, čiráTrapézová deska hladká, bronz
čiré zabarveni / bronzové zabarvení

Trapézové střešní desky s hrubou strukturou CSE mají na povrchu vnitřní strany krupičku, která láme světlo. Díky tomu nejsou desky 100% průhledné, ale zachovávají si světelnou propustnost. Část slunečních paprsků lvůli lomu na vnitřní struktuře zůstává v materiálu, což způsobí, že se deska při nasvícení plošně rozzáří. Povrchová krupička se na desku nanáší mechanicky pomocí vylisování. Deska tedy nepřichází do styku s žádnými agresivními materiály, které by měly vliv na její životnost. V letních měsísích vás jistě potěší že pod deskami vzniká příjemný chládek.

Trapézové desky CSE o síle 0,8 mm a šířce 106 cm naleznete na našem eshopu v pěti různých délkách – 2 m, 2,5 m, 3 m, 4 m a 5 m.

Trapézová deska s hrubší povrchovou strukturou, bronz

Pokud si chcete usnadnit montáž trapézových střešních desek, můžete použít speciální montážní sadu, ve které naleznete potřebný spojovací materiál.

Vlnité střešní desky

Vlnité střešní desky mají hrubou strukturu (označení CSE) se stejnými vlastnostmi jako mají trapézové desky.  Nabízíme je v délce 2 m, ve standardní šířce 0,95 m.

Vlnitá střešní deska Marlon

Na co je potřeba dát si pozor je to, že polykarbonát se řadí mezi termoplasty. Jako každá umělá hmota je tak citlivý na použití různých chemikálií. Trapézové ani vlnité desky nesmí přijít do styku s organickými rozpouštědly a barvami! 

Desky Marlon se vyrábí ve Velké Británii v renomované společnosti BRETT MARTIN LTD. Jejich životnost je díky přítomnosti UV filtru dlouhá. Pro podmínky ve střední Evropě je to přibližně 20 – 25 let. Na životnost má ale vliv správná montáž, povětrnostní vlivy, intenzita slunečního záření a také úroveň znečištění ovzduší.

Pokud chcete vlnité a trapézové desky porovnat s dutinkovými polykarbonátovými deskami, přečtěte si také náš článek Dutinkový polykarbonát – pevnější než si myslíte.

Pokud máte jakýkoli dotaz ohledně dutinkových polykarbonátových desek, kontaktujte nás a my uděláme vše, co je v našich silách, abychom dotazy zodpověděli a pomohli vám se správným výběrem pro Váš projekt!

Napsat komentář