Ploty

3 tipy na nákup plastových plotovek

Plastové plotovky: TIP č. 1 – cena dopravy se odvíjí od hmotnosti

Správně si spočtěte, kolik plotovek budete pro váš plot potřebovat. Plastové plotovky se řadí mezi poměrně těžké položky –  pro příklad: 10 kusů plastových plotovek dlouhých 120 centimetrů váží cca 18 kg. Pokud tedy jen neopravujete část plotu, ale stavíte nový plot, určitě budete potřebovat více balení plotovek. Hmotnost se tak snadno může přehoupnout přes 100 kg, čímž ztratíte možnost nechat si zboží zaslat balíkem od přepravních společností. PPL, DPD a další přepravní společnosti odmítají tento typ sortimentu přijímat a zákazníkovi nezbývá nic jiného, než využít paletovou přepravu nebo speciální balíkovou dopravu pro atypické položky (pokud ji ovšem prodejce nabízí). Některé e-shopy disponují i vlastní přepravou, protože chtějí zákazníkům dopřát maximální možný servis a dodání zboží až k místu montáže.

Při větším odběru si dejte pzor také na cenu jako celek – prodejce Vám sice může nacenit kus plotovky o korunu levněji než jiný ověřený e-shop, ale způsobenou ztrátu může dohánět na drahé dopravě, manipulačním poplatku a podobně. Nakonec vás zdánlivě levnější plotovky mohou tedy vyjít i dráž.

U nás si můžete vybrat – menší množství plotovek dokážeme za příznivou cenu poslat balíkem, paletou nebo dovézt našimi auty. V případě naší dopravy Vám můžeme i zajistit složení od řidičů na místě, a to samozřejmě zdarma.

Plotovky plastové s půlkulatou hlavou, barva hnědáPlotovky plastové, s rovnou hlavou, barva hnědáPlotovky plastové s tříhrannou hlavou, barva hnědáJekl poplastovaný a pozinkovaný 50 x 30 x 1,8 mm, barva hnědá
Máte-li zájem o koupi nebo informace k produktům, klikněte na obrázek.

Plastové plotovky: TIP č. 2 – výroba nestíhá v sezóně vyrábět

Každý rok na jaře přichází stejná situace. Zákazníci odkládají nákup plotovek a dalšího příslušenství pro stavbu plotu na poslední chvíli. Objednávky pak začínají dělat až s první „vlaštovkou“. Bohužel jediný český výrobce, který plastové plotovky vyrábí, má omezenou výrobní kapacitu. V sezóně se pak stává, že musí zastavovat výrobu některých položek, a to dokonce až na několik měsíců. Vyplatí se proto s nákupem neotálet. Plastovým plotovkám se v podstatě nemůže nic stát. Můžete je přes zimu mít uschované v garáži nebo na pozemku a jednoduše počkat do jara, až se oteplí a budete se moci pustit do montáže. Plotovkám se nic nestane a navíc budete mít jistotu, že řemeslníci, které si domluvíte na montáž v konkrétní termín, budou mít k dispozici veškerý materiál.

Nemáte-li možnost během zimy plotovky uskladnit, můžete se zkusit domluvit s prodejcem, zda by vám uskladnil zaplacenou zakázku ve svém skladě. Několik e-shopů, včetně toho našeho, takovou možnost nabízí. Jen pozor – kapacita skladu je omezená. 

Plastové plotovky: TIP č. 3 – rozdílné šarže mohou mít jiný odstín

Výrobní linka produkuje plastové plotovky v jednotlivých šaržích, jejichž výstupní kvalita závisí na kvalitě vstupní suroviny. Vstupní surovinou, ze kterých se plotovky vyrábí, jsou vytříděné plastové obaly, např. PET lahve nebo igelitové tašky. Po nadrcení plastů je granulát v šedé barvě a teprve v tuto chvíli dochází k jeho obarvení – nejčastěji na hnědou či cihlovou barvu, ale řadě produktům je ponecháván původní šedý odstín. Zákazníci by v rámci objednávání plotovek měli v ideálně případě nakoupit všechny plotovky „najednou“ a nerozdělovat svůj nákup na několik menších částí. Nemusí se vyplatit nakoupit část plotovek např. na jaře a druhou část na podzim. Jednotlivé várky zboží by mohly mít kvůli rozdílným šaržím drobně jiný odstín a plot by potom nevypadal hezky. 

Napsat komentář