Regály, skladování

Jak vybrat regál do garáže?

Regál do garáže je vynikající volbou, jak uspořádat prostor, uložit nářadí, sportovní vybavení, stavební materiál a další předměty. Při výběru správných regálů do vaší garáže zvažte několik věcí, například velikost, materiál, nosnost a uspořádání. Zde je několik tipů, které vám pomohou.

Velikost a materiál

Pro začátek si změřte dostupný prostor v garáži, kam chcete regály instalovat. Prodáváme je v různých výškách, šířkách a nosnostech. To vám pomůže určit, kolik regálů se na dané místo vejde. Garážové regály jsou k dispozici z různých materiálů, jako je kov, dřevo, plast nebo nerez ocel. Ty které jsou z nerez oceli jsou obvykle nesmrtelné a odolné vůči vlhkosti, což může být v garáži úskalím, obzvlášť pokud se garáž nachází v podzemí.

Zjistěte si nosnost regálu

Ujistěte se, že regály, které si vyberete, jsou dostatečně pevné, aby unesly těžké nářadí a předměty, které zde chcete skladovat. Zkontrolujte maximální hmotnost, kterou unesou. Pokud máte v plánu skladovat těžké předměty, jako jsou kladiva, vrtačky, pily nebo automobilové příslušenství, zvolte regály s vysokou nosností, které jsou vyrobené z kovu s odpovídající nosností. Naopak pokud chcete skladovat menší předměty, jako jsou šrouby, hřebíky, barvy nebo malé ruční nářadí, pořiďte ty s nižší nosností.

REGÁLOVÝ SYSTÉMSTOJAN NA PNEUMATIKYKOVOVÝ REGÁLPOLICOVÝ VOZÍK

Rozložení a organizace regálu do garáže

Zvažte, jakým způsobem chcete položky na policích organizovat. Pro vyšší přehlednost označte a kategorizujte své předměty před uložením na police. Použijte popisky, organizéry nebo jiné metody označování, aby jste se ve svých věci snadno orientovali. Regály jsou velice variabilní, takže je velmi jednoduché je rozšířit nebo změnit jejich uspořádání podle vašich potřeb. Také je možné je kombinovat s mnoha prvky, jako je například eurostěna. Pro vyšší přehlednost označte a kategorizujte své předměty před uložením na police. Pravidelně udržujte pořádek na regálech a vyhazujte předměty, které už nepotřebujete. To udrží vaši garáž čistou a zorganizovanou.

Regál na nářadíRegál na stavební materiál
Pokud potřebujete skladovat nářadí, zvažte nákup regálů s háčky, policemi na ruční nářadí a speciálními držáky na elektrické nářadí. Regály můžete také kombinovat s eurostěnou.Pokud plánujete skladovat stavební materiál, jako jsou např. desky nebo trubky, vyberte si regály s hlubšími policemi a přizpůsobitelnými vzdálenostmi mezi nimi

Montáž a bezpečnost

Zjistěte si, zda jste regály schopni smontovat úplně sami, nebo zda budete s montáží potřebovat pomoc od odborníka. Také si obstarejte všechno potřebné nářadí pro smontování regálu. Ujistěte se, že jsou regály stabilní, dostatečně připevněné, a že se snadno nepřevrátí. V případě potřeby je řádně připevněte ke zdi nebo podlaze, abyste předešli nebezpečným nehodám.

Estetika

I když u regálů je nejdůležitější vlastností funkčnost, zvažte také vzhled regálů, aby se hodily ke zbytku vybavení vaší garáže. Regály můžete sehnat nástěnné, na kolečkách nebo pouze samovolně stojící.

Napsat komentář