Regály, skladování

Nástěnné regály šetří místo!

Nástěnné regály jsou velmi praktické v tom, že umožňují efektivní využití stěny v místnosti. Nástěnný regál vám pomůže zachovat větší podlahový prostor a zároveň umožní skvělou organizaci a přístupnost vašich věcí. Regál si můžete sami umístit do takové výšky, jaká vám nejvíc vyhovuje, abyste vše měli po ruce. Montáž na stěnu vám může pomoct ušetřit místo, nástěnné regály mají ale obvykle menší rozměry, a tudíž nabízejí menší úložný prostor. Tento nedostatek se dá vykompenzovat tím, že, budete-li chtít, můžete použít regálů více a využít tak plochu zdi klidně od podlahy až ke stropu.

5 důvodů, proč použít nástěnný regál

1. Úspora místa:

Nástěnné regály jsou výborné řešení pro plné využití volného prostoru na stěnách. Zatímco samostatně stojící regály nebo skříně mohou zabírat velkou část podlahy, nástěnné regály využívají místo na stěnách a místo na podlaze naopak šetří. Nástěnné regály jsou vhodné pro použití do malých místností s omezeným prostorem (např. malé dílny, menší garáže nebo pracovní hobby kout), kde není dostatek místa pro podlahové regály.

2. Estetický vzhled:

Pokud správně vyberete nástěnný regál, můžete v místnosti vytvořit moderní a minimalizovaný vzhled. Do regálů si můžete ukládat nejen nářadí a předměty spojené s vaší prací, ale také dekorativní předměty nebo knihy. Nástěnné regály lze navíc sehnat v různých typech a designech, takže si můžete vybrat přesně takový, který nejlépe odpovídá vašemu vkusu a vašim požadavkům.

3. Snadná dostupnost:

Věci, které jsou uložené na nástěnných regálech, jsou zpravidla velmi snadno dostupné. Nemusíte nic hledat v zásuvkách ani skříních a vše máte přehledně na očích a po ruce.

4. Snadná a rychlá montáž:

Montáž nástěnných regálů je obvykle jednoduchá a zvládnete ji sami během chvilky. Nejvíce práce vám obvykle zabere ukotvení ke stěně.

5. Flexibilita umístění:

Nástěnný regál můžete umístit v různých výškách a přizpůsobit tak regál svým potřebám. Můžete klidně využít celou stěnu od podlahy až ke stropu místnosti.

Regálový systém dílna
(nosná konzola s 2 drážkami, držák police s 2 drážkami, spojka)
Systém regálový hobby
(nosná konzola, držák police, koše, spojky)
Máte-li zájem o koupi nebo více informací k produktu, klikněte na obrázek.

Ukotvení nástěnného regálu:

Regál na zeď nebo ucelený nástěnný regálový systém je vždy potřeba pevně a důkladně uchytit ke zdi. K tomu můžete použít následující způsoby kotvení:

  • pomocí hmoždinek: Použití hmoždinek je nejčastější způsob pro kotvení regálů. Pomocí vrtačky a vrtáku nejprve vyvrtáte otvor, do kterého vložíte hmoždinku. Tu kladivem natlučte do otvoru. Regál poté připevněte šroubem do hmoždinky. Hmoždinka se roztáhne, v otvoru se zaklíní, což zajišťuje spolehlivé přikotvení. Pokud chcete poradit, jakou hmoždinku zvolit, přečtěte si náš článek Jak se vyznat v hmoždinkách.
  • pomocí chemické kotvy: Pokud máte v plánu umisťovat na regál velmi těžké věci a nevěříte klasickým hmoždinkám, můžete regál ukotvit pomocí chemické kotvy, která nabízí podstatně vyšší nosnost než běžné hmoždinky a omezuje tlaky a pnutí ve zdivu. Práci s chemickou kotvou jsme vám popsali v našem článku Chemická kotva – aplikace a montáž.

Pokud máte v plánu umisťovat těžké předměty, vždy si před nákupem a instalací regálu zkontrolujte jeho nosnost!

Napsat komentář