Nezařazené

Den Braven MULTI KLEBER a THERMO KLEBER

Nová generace polyuretanových lepidel určených převážně pro stavebnictví.

Co to je? Na co se používá? Jaké jsou druhy? To vše se dozvíte v následujících řádkách.

O co se jedná?

Jedná se o nové řady speciálních, nízko expanzních jednosložkových polyuretanových lepidel. 

MULTI KLEBER – řada víceúčelových PUR lepidel určených pro lepení nejrůznějších stavebních desek a panelů a lehčených zdicích materiálů

THERMO KLEBER – řada PUR lepidel speciálně vyvinutých pro lepení izolačních materiálů a pro tvorbu tepelných štítů. U této řady je kladen důraz na tepelně izolační vlastnosti lepidla.

Obě řady výrobků mají skvělou přilnavost k naprosté většině stavebním materiálů, jako je např. beton, zdivo, kámen, omítka, dřevo, polystyren nebo PVC. Výrobky vynikají svými tepelně i akusticky izolačními schopnostmi, celkovou jednoduchostí a rychlostí práce. Používání těchto PUR lepidel eliminuje náklady na dopravu těžkých pytlů s konvenčními lepidly. S PUR lepidly se pracuje stejně jako s klasickou montážní pěnou – k dostání jsou ve variantě pistolové (určené pro nasazení na montážní pistoli) i trubičkové.

Na co se THERMO a MULTI KLEBER používá?

THERMO KLEBER je mimořádně vhodný pro rychlé a účinné lepení lehkých izolačních materiálů (fasádní EPS, soklový XPS polystyren atd.) na svislé konstrukce. Používá se také na vyplňování spár mezi těmito deskami a minerální vatou. Už za dvě hodiny od nalepení lze pokračovat v dalších technologických pracech, což znamená značnou úsporu času oproti klasickým fasádním lepidlům.

MULTI KLEBER je na rozdíl od THERMO více univerzální a je vhodný spíše na těžší stavební materiály. Je ideální pro lepení a fixaci obkladových a konstrukčních stavebních desek (PUR, SDK, cementovláknité desky, cetris desek), izolačních materiálů (EPS, XPS) i pro lepení lehčených zdicích materiálů (lehčený beton, pórobeton – ytong, porfix, siporex), dutých cihel, dřeva a porézního kamene. Použití je vhodné např. při zdění mezibytových příček nebo bytových jader. Díky výborným akusticky izolačním vlastnostem se s ním běžně lepí i akustická pěna v nahrávacích studiích.

A jaká je spotřeba? Z jedné pěny přilepíte 12 až 20 m2 polystyrenu na fasádu.

Jaké jsou druhy MULTI a THERMO KLEBERu?

MULTI KLEBER

Jedná se o nejuniverzálnější lepidlo z celé řady PUR lepidel, které je vhodné pro lepení stavebních desek, izolačních materiálů a příček z dutých cihel a také z lehčeného betonu. Lepidlo seženete v pistolové i trubičkové variantě.

Pistolová pěna MULTI KLEBER

MULTI KLEBER WINTER

Jedná se o zimní variantu klasického MULTI KLEBERu. Tato varianta umožňuje aplikaci lepidla v nízkých teplotách, až do -15 °C a umožní dosáhnout smluvního termínu i při nepříznivých teplotách. Lepidlo seženete v trubičkové i pistolové verzi.

Trubičková pěna MULTI KLEBER WINTER

THERMO KLEBER

Jedná se o speciální lepidlo určené pro lepení tepelných izolací, které je vhodné zejména na desky z PUR pěny, EPS a XPS polystyrenu a vyplňování mezer mezi nimi. Použitelné i na minerální vatu. Lepidlo seženete v pistolové i trubičkové dóze.

Pistolová pěna THERMO KLEBER

THERMO KLEBER WOOD

Lepidlo nabízí skvělé řešení pro lepení tepelného štítu a sendvičů dřevo – PUR pěna – EPS u dřevostaveb. Má vynikající přilnavost na většinu stavebních materiálů, zejména na OSB, cementovláknité a sádrovláknité desky.

Pistolová pěna THERMO KLEBER WOOD

THERMO KLEBER ROOF

Toto lepidlo se používá zejména pro lepení tepelných izolací střech na podklady z modifikovaných asfaltových pásů (elastomerů) s SBS kaučukem nebo na opískované oxidované asfaltové pásy.

Pistolová pěna THERMO KLEBER ROOF

THERMO KLEBER WINTER

Lepidlo má stejné vlastnosti jako THERMO KLEBER, jen je posílené o možnost aplikace při nízkých teplotách až do -10 °C. Můžete jej tedy použít i v období, kdy noční teploty klesají pod bod mrazu.

Pistolová pěna THERMO KLEBER WINTER

PŘÍSLUŠENSTVÍ

Pro aplikaci PUR lepidel z  pistolových dóz potřebujete pistoli na PUR pěnu.

Pro čištění použité pistole i ještě nevytvrzené pěny budete potřebovat čistič PUR pěny.

Při nechtěném potřísnění okolí a po vytvrzení pěny se vám může ještě hodit odstraňovač vytvrzené PUR pěny.

PISTOLE APLIKAČNÍ NA PUR PĚNY, DEN BRAVENČISTIČ PUR PĚNY, DEN BRAVENODSTRAŇOVAČ VYTVRZENÉ PUR PĚNY
Máte-li zájem o koupi nebo více informací k produktu, klikněte na obrázek.

Napsat komentář