Ploty

Plotovky Transform

Plastové plotovky Transform jsou oblíbené díky skvělým vlastnostem, které nabízí – jedná se zejména o nenáročnost na údržbu a dlouhou životnost. V následujícím textu se budeme se věnovat všem důležitým informacím o plotovkách. Rozhodnete-li se nakonec pro plastové plotovky Transform, určitě si také přečtěte náš článek 3 tipy pro nákup plastových plotovek.

Materiálem pro plotovky Transform jsou vytříděné plasty, jedná se tedy o recyklovaný materiál z vyhozených sáčků, igelitek nebo PET lahví. Recyklované plotovky mají řadu výhod, které jistě oceníte: kromě ekologičnosti, což potěší milovníky přírody, nepotřebují nátěr, nehnijí, nekorodují, nepřemrznou, nekřehnou a jsou odolné vůči hmyzu a houbám. Lze je snadno řezat i vrtat běžnými nástroji a jsou dostupné v mnoha různých variantách. Nejoblíbenější variantou je hnědá plotovka s půlkulatým zakončením. V naší nabídce samozřejmě naleznete mnohem více, např. plotovky cihlové, šedé a černé.

Varianty a barvy plastových plotovek Transform

Plastové plotovky Transform se dodávají v několika barevných variantách, výškách a s různými typy hlav. Základní barva recyklátu je šedá. Tato směs se pak barví například na hnědou, černou nebo cihlovou barvu. Protože barvení probíhá přímo v materiálu, pokud budete plotovku řezat nebo ji poškrábete, není třeba poškozené místo přebarvovat. Pokud budete plastové plotovky Bohdaneč řezat, můžete na spodní straně ve struktuře materiálu vidět drobné barevné částice, které jsou pozůstatkem vytříděných plastů.

Jak jsme již psali, nejvíce používané jsou plotovky s půlkulatou hlavou, ale dostupné jsou i plotovky s tříhrannou či rovnou hlavou. Délky plotovek se pohybují od 60 cm až do 200 cm. Nejvíce se ale prodávají délky 100 a 120 cm.

Plastové plotovky Transform – vlastnosti

Plotovky Transform jsou odolné vůči hnilobě, plísním a napadení houbami. Vyznačují se vynikající odolností vůči běžně používaným chemikáliím, jako jsou například nejrůznější čisticí prostředky. Nekřehnou ani nepraskají a jsou schopné odolávat teplotním změnám, včetně mrazů. Nekorodují a lze je řezat i vrtat. Nevyžadují údržbu a snadno se čistí, neabsorbují vlhkost. Jsou dostupné v různých barvách, délkách a designech a jsou ekologické, protože jsou vyrobeny z recyklovaného plastového odpadu.

Montáž plastových plotovek Transform

Pro standardní postup potřebujeme následující věci:

1) plotové sloupky (jekly)

2) vodorovné příčníky (tzv. tesy)

3) příchytky tesů

4) samořezné šrouby TEX příp. jiný spojovací materiál viz článek Co použít pro montáž plotovek?

5) metrické šrouby pro uchycení tesů k příchytkám

Při montáži nezapomeňte na menší vůli kvůli dilataci. Doporučujeme vyvrtat do plotovek díry s průměrem větším o cca 2-3 mm a šroubům při dotahování nechat drobnou vůli. Další variantou pro montáž plastových plotovek jsou TEX šrouby. Máme k dispozici i variantu šroubů TEX s křidélky, které problém s dilatací vyřeší za vás – křidélka zvětší průměr díry o 2 mm.

Napsat komentář