Ploty

Jak přidělat plot k prvnímu sloupku?

Pletivový plot je velmi oblíbený. Vypadá dobře a finančně se jde o nejlevnější typ oplocení. Jeho použití je vhodné u rodinných domů, zahrad i u dětských hřišť.

Poté, co budete mít připraveny a zafixovány plotové sloupkyvzpěry, nainstalované napínací strojky a napnuté napínací dráty se můžete vrhnout na závěrečnou fázi stavby pletivového plotu – připevnění pletiva.

Jak pletivo připevnit k prvnímu sloupku?

Pletivo si rozviňte, ideálně na rovné ploše, a přiložte k plotovým sloupkům. Stavíte-li plot z nezapleteného pletiva, zahákněte si pletivo o horní napínací drát, abyste jej nemuseli držet. Okraj pletiva k prvnímu plotovému sloupku přivažte pomocí vázacího drátu. Začněte odzhora a postupujte směrem domů. Každé oko pletiva poctivě propleťte vázacím drátem a připevněte ke sloupku omotáním drátu. Takto postupujte, dokud nebudou připevněná všechna oka. Na konci drát zavažte, aby nedošlo k jeho rozpletení a následnému uvolnění pletiva.

Připevnění pletiva k prvnímu sloupku

Postupujte podle tohoto návodu, až budete připevňovat pletivo k poslednímu, koncovému sloupku.

Po dokončení napínání pletiva nezapomeňte v případě nezapleteného pletiva dráty zaháčkovat k hornímu a spodnímu napínacímu drátu a pletivo přichytit také ke středovému napínacímu drátu, pokud jej používáte, pomocí speciálních sponek nebo vázacího drátu.

Nebojte se stavby plotu svépomocí!

Plánujete-li stavbu plotu z pletiva, jistě uvítáte i další články, které se tohoto tématu týkají:

Napsat komentář