Ploty

Plotovky z materiálu TRAPLAST

Co je to materiál TRAPLAST?

Práce s materiálem Traplast

Traplast je materiál, který se vyrábí z recyklovaných plastů, jako jsou PET lahve, víčka, igelitky, sáčky atd. Tento materiál se vyrábí procesem, který plastový odpad přeměňuje na pevné a odolné výrobky. Traplast se vyznačuje několika klíčovými vlastnostmi, které z něj činí ideální materiál se spoustou využití. Traplast se používá pro výrobu plotovek, zahradních prvků, laviček a mnoho dalšího.

  1. Odolnost: Traplast je odolný vůči hnilobě, plísním, houbám, hmyzu a korozi. Díky tomu má velmi dlouhou životnost a téměř nevyžaduje údržbu.
  2. Stabilita: Traplast je stabilní při teplotních změnách, může být používán v rozmezí teplot od -30 °C do +70 °C.
  3. Ekologický přínos: Vyrábí se z recyklovaného plastového odpadu, což přispívá ke snížení množství odpadu na skládkách a snižuje negativní dopady na životní prostředí.
  4. Snadná opracovatelnost: Materiál lze bez problémů řezat, vrtat pomocí běžných nástrojů na dřevo a kov.
  5. Bezúdržbovost: Materiál nevyžaduje žádné nátěry ani speciální údržbu, snadno se čistí.
  6. Estetická variabilita: Traplast je dostupný v různých barvách a designech, což umožňuje jeho široké použití.

Plotovky Traplast

Plotovky Traplast můžeme zařadit mezi nejoblíbenější produkty pro stavbu plotů. Díky skvělým vlastnostem materiálu Traplast je zákazníci velmi často upřednostňují před ploty z jiných materiálů. V následujících řádcích se dozvíte vše potřebné – seznámíme se s vlastnostmi, s variantami i s montážním postupem. Zvažujete-li nákup plotovek z plastu, určitě se také podívejte na náš článek 3 tipy pro nákup plastových plotovek.

Varianty a barvy plotovek Traplast

Český výrobce nabízí plastové plotovky Traplast v několika barevných variantách, výškách a s různými typy hlav. Základní barva recyklátu je šedá, která se dále probarvuje na hnědou, černou a cihlovou. K probarvení dochází již ve hmotě, takže pokud budete plotovku zkracovat nebo do ní omylem uděláte vryp, její barva zůstane zachovaná a místo řezu či poškození není nutné nijak opravovat nebo barvit. Pokud budete plastové plotovky řezat, na spodní straně ve struktuře materiálu si možná všimnete drobných barev (modrá, žlutá, bílá), které jsou právě pozůstatkem vytříděných plastů.

Co se týče tvaru, plotovky jsou k dispozici s půlkulatou hlavou, tříhrannou a rovnou hlavou. Délky plotovek lze sehnat od 60 cm až do 200 cm.

Zákazníky nejvyhledávanější variantou je hnědá plotovka s půlkulatou hlavou s délkou 100 a 120 cm. V naší nabídce naleznete také plotovky cihlové, šedé a černé.

10 výhod plotovek Traplast

1. Plotovky Traplast nehnijí, neohrozí je plísně, nenapadnou je houby.

2. Plotovky Traplast se vyznačují skvělou odolností vůči běžně používaným chemikáliím (např. čisticí prostředky).

3. Plotovky Traplast nekřehnou a nepraskají.

4. Plotovky Traplast jsou odolné vůči teplotním změnám, včetně větších teplotních výkyvů a přemrznutí.

5. Plotovky Traplast odolávají korozi.

6. Plotovky Traplast je možné bez problémů upravovat pomocí běžných nástrojů na dřevo a kov, můžete je vrtat i řezat.

7. Plotovky Traplast nepotřebují žádnou údržbu, dobře se čistí.

8. Plotovky Traplast nejsou nasákavé.

9. Plotovky Traplast můžete vybírat v různých barvách, délkách a designech.

10. Plotovky Traplast jsou ekologické, protože vznikají recyklací vytříděného plastového odpadu.

Montáž plotovek Traplast

Každý plot je jedinečný a montáž se proto může lišit podle konkrétních požadavků zákazníka. Pro standardní postup potřebujeme následující věci:

1) plotové sloupky (jekly) 

2) vodorovné profily

3) příchytky tesů

4) samořezné šrouby TEX

5) metrické šrouby pro uchycení tesů k příchytkám

Při montáži nezapomeňte na menší vůli kvůli dilataci kvůi tepelné roztažnosti materiálu.Do plotovek doporučujeme vyvrtat díry s průměrem větším o cca 2-3 mm a šroubům při dotahování ponechat drobnou vůli. Dobrou variantou pro montáž plastových plotovek jsou TEX šrouby. Máme k dispozici také šrouby TEX s křidélky, které problém s dilatací vyřeší za vás – křidélka zvětší průměr díry o 2 mm.