Nezařazené

Použití plexiskla na balkoně

Zasklení balkonu je nezbytné pro zabránění pádu z balkonu, ale také má za úkol ochránit věci před větrem. Plexisklo je ideálním řešením pro zasklení balkonu. Klasické sklo má oproti plexisklu spoustu nevýhod – je těžké, manipulace s ním je náročná, obtížně se montuje a pokud se rozbije, hrozí, že se pořežete od ostrých střepů.

Jaké jsou tedy výhody, pokud použijete pro zasklení balkonu plexisklo?

Plexisklo je lehké a snadno se s ním pracuje. Jedná se o pevný a odolný materiál, který není náchylný rozbití. Pokud by ale přece jen k rozbití došlo, nevznikají střepy a nedochází tak k poranění. Jde tedy o velmi vhodné zasklení i v případě, že se na balkoně pohybují děti nebo domácí zvířata. Plexisklo navíc skvěle plní i estetickou funkci – k dostání je spousta dekorů a barev, stačí si jen vybrat podle vlastních preferencí a zábradlí z plexiskla pak může skvěle doplňovat celkový styl vašeho balkonu. Desky z plexiskla jsou UV stabilní, což znamená, že plexisklo si na slunci zachová svou barvu i průhlednost. A pokud se vám stane, že někde nedopatřením dojde k poškrábání povrchu, můžete škrábance snadno rozleštit.

Plexisklo nabízí skvělí řešení, jak ochránit balkon proti nepříznivému počasí a zároveň si zachovat výhled ven. Díky nabízeným dekorům a barvám můžete také zajistit soukromí v případě, že nechcete, aby byl váš balkon vystaven očím sousedů. Stačí na to myset již při plánování balkonu a zvolit si matné nebo třeba barevné profily, které mají nižší propustnost světla.

Plexisklové desky se vyrábí v různých rozměrech, malých i velkých formátech. Po zakoupení si plexisklové desky jednoduše upravíte na potřebný rozměr. Řezání desek zvládnete svépomocí i doma, není to nic těžkého. Nejlepší je použít přímočarou pilu s plátky speciálně určenými pro plexiskla, které jsou označeny písmeny PMMA. Tato zkratka označuje polymethylmethakrylát, což je chemické označení pro plexisklo). Pokud vás zajímá více, jak řezat plexisklo nebo jak do něj vyvrtat díry, připravili jsme si pro vás zvlášť článek, ve kterém se přímo zabýváme tím, jak řezat a vrtat do plexiskla.

Plexisklo nebo polykarbonát?

Plexisklo se jeví jako ideální řešení, pokud potřebujeme něco zasklít. Občas je ale vhodné vybrat podobný materiál, který má odlišné vlastnosti – jedná se o tzv. plný polykarbonát, který je naopak pevný, odolný a pružný materiál a má oproti plexisklu lepší tepelně a zvukově izolační vlastnosti. Polykaronát se tak hodí na zasklení zimních zahrad nebo celozasklených balkonů, které pak mohou být využívány i za chladnějšího počasí. Pokud vás zajímá porovnání vlastností polykarbonátu a plexiskla, můžete si přečíst tento článek, který vám může pomoct rozhodnout se, který z materiálů použít pro váš konkrétní záměr.

Napsat komentář