Spojovací materiál

Recenze terasových vrutů

Terasové vruty jsou vybaveny konstrukcí (jehlová špička s břitem nebo vrtáček), která ulehčuje jejich aplikaci do dřeva. Hlava terasových vrutů je obvykle malá a zápustá a po zavrtání vytváří estetický spoj, o který nedochází k poranění o vyčnívající část. Terasové vruty jsou opatřeny drážkou TORX, díky které je zajištěno snadné přenesení vysokého krouticího momentu, a také je minimalizovaná možnost vyklouznutí bitu.

V naší nabídce najdete vruty vyrobené z nerezové oceli A2 a A4 i vruty s vyšší pevností vyrobené z kalené oceli AISI 410 nebo uhlíkové oceli. Některé vruty jsou navíc opatřené povrchovou úpravou galvanický zinek, který zajišťuje odolnost vůči korozi. Správný výběr terasových vrutů je důležitý a předejdete tím spoustě problémů, jenž mohou vést k odpadnutí terasových desek (např. začernání dřeva v okolí hlavy vrutů, bílé nebo červené korozi vrutů nebo ustřižení vrutů).

Vrut terasový RAPI-TEC TERASO EKO, nerez A2, TORXVrut terasový AISI 410, TORX, zápustná malá hlavaVrut terasový Super Resist, TORX, zápustná malá hlavaVrut terasový RAPI-TEC TERASO TOP, nerez A4, TORX
Máte-li zájem o více informací k produktu, klikněte na obrázek.

Terasové vruty z nerezové oceli A2

Terasové vruty RAPI-TEC TERASO EKO se vyznačují odolností vůči korozi a povětrnostním vlivům. Konstrukce těchto terasových vrutů je vhodná pro viditelné připojení terasových palubek ke spodní dřevěné konstrukci a také znatelně ulehčuje jejich aplikaci do dřeva. Materiál, nerezová ocel A2, se vyznačuje dobrou odolností vůči korozi v nepříliš znečištěném venkovním prostředí, je odolný vůči působení povětrnostních vlivů, ale není odolný vůči působení kyselin. Použití těchto vrutů není vhodné do prostředí obsahujícího soli či chlór, do chemických laboratoří a pro dřeviny s vysokým obsahem tříslovin. V místech, kde je trvalá vlhkost, je možné tyto vruty použít pouze pro dočasné objekty nebo pokud nejsou na spoje kladeny požadavky na vzhled. Nerezová ocel typu A vykazuje nízké krouticí momenty do zlomu. Z toho důvodu se doporučuje před aplikací vrutů předvrtávat materiál, obzvlášť pokud se jedná o montáž tvrdých dřevin.

Terasové vruty z nerezové oceli A4

Nerezová ocel s označením A4 se vyznačuje zvýšenou odolností vůči korozi a kyselinám. Vruty z této oceli jsou vhodné pro dřeviny bohaté na třísloviny. Vruty lze použít také do prostředí, kde se vyskytují soli. Nejsou ale příliš vhodné do prostředí s obsahem chlóru.

Vruty RAPI-TEC TERASO PLUS jsou vybaveny částečným závitem s frézkou a řezným břitem na špičce. Frézka se postará o snížení tření na dříkové části vrutu a snižuje tak riziko naštípnutí materiálu. Řezný břit ulehčuje proniknutí do materiálu – zahloubení vrutu je snadné, rychlé a přesné.

Terasové vruty RAPI-TEC TERASO TOP a RAPI-TEC TERASO ANTIK mají přerušovaný závit a na špičce řezný břit. Závit pod hlavou brání „klouzání“ připojovaného dílu po hladkém dříku a během sesychání a bobtnání dřeva zajistí, že hlavy vrutů nebudou vyčnívat nad povrchem. Vruty RAPI-TEC TERASO ANTIK jsou navíc opatřeny patinou, díky které lépe splyne hlavička vrutu s okolním povrchem.

V naší nabídce naleznete také vruty terasové s protizávitem pod hlavou, které zaručují vynikající vlastnosti v tahu.

Vrut terasový RAPI-TEC TERASO PLUS, nerez A4, TORXVrut terasový RAPI-TEC TERASO TOP, nerez A4, TORXVrut terasový RAPI-TEC TERASO ANTIK, nerez A4, TORXVrut terasový, TORX drážka, nerez A4
Máte-li zájem o více informací k produktu, klikněte na obrázek.

Terasové vruty z kalené nerezové oceli

Vruty vyrobené z kalené nerezové oceli se vyznačují vysokou pevností, dobrou odolností vůči korozi a vyšším krouticím momentem do zlomu oproti oceli A2 a A4. Vruty nejsou vhodné pro dřeviny, které mají vysoký obsah tříslovin, a do prostředí s obsahem chlóru. Díky vysoké pevnosti je lze použít bez předvrtání.

Terasové vruty AISI 410 jsou vybaveny částečným závitem s frézkou a řezným břitem na špičce. Frézka snižuje tření na dříkové části vrutu a snižuje tak riziko naštípnutí materiálu. Řezný břit usnadňuje pronikání do materiálu a zajišťuje rychlé a přesné zahloubení vrutu.

Terasové vruty z uhlíkové oceli

Terasové vruty vyrobené z uhlíkové oceli jsou ošetřeny speciální nátěrovou hmotou a mají vysokou pevnost, odolnost vůči korozi a dokážou přenášet větší mechanické zatížení a krouticí moment. Tyto vruty zaručují vysokou pevnost spojů a lze je použít bez předvrtání.

Vruty Rothoblaas KKT mají barevnou organickou antikorozní povrchovou úpravu v několika barevných provedeních. Vruty jsou pod hlavou vybavené protizávitem, který je levotočivý a zaručuje výbornou schopnost v tahu.

Terasové vruty Super Resist mají pozinkovaný povrch ošetřený speciálním antikorozním nátěrem v hnědé barvě RAL 8002. Vruty jsou vybaveny částečným závitem s frézkou a řezným břitem na špičce, což umožňuje snadné a rychlé proniknutí do materiálu a snižuje riziko naštípnutí.

Vrut terasový AISI 410, TORX, zápustná malá hlavaVrut terasový Super Resist, TORX, zápustná malá hlavaVrut Rothoblaas KKT, TORX drážka, různé barvy
Máte-li zájem o více informací k produktu, klikněte na obrázek.

Povrchová úprava bílý a žlutý zinek

Pozinkované vruty nejsou dlouhodobě odolné vůči povětrnostním vlivům, a to ani při použití v měkkých dřevinách. Jejich použití je vhodnější do interiéru a do míst, kde jsou dřevěné prvky chráněny před přímým působením povětrnostních vlivů. Tyto vruty nejsou určeny do prostředí s vyšší vlhkostí.

Vruty se zápustnou hlavou s vrtákem na špičce jsou vyrobené z oceli s povrchovou úpravou bílý galvanický zinek. Konstrukce samovrtných vrutů ulehčuje jejich aplikaci do dřeva a lze je použít bez předvrtání.

Vruty pro dřevěné konstrukce RAPI-TEC SK PLUS jsou vyrobené z vysokopevnostní oceli a vyznačují se vyšší pevností a tvrdostí. Povrchová úprava galvanický zinek zajišťuje základní odolnost vůči korozi. Konstrukce vrutů zajišťuje vysokou pevnost spojů a ulehčuje jejich aplikaci do dřeva. Vruty jsou opatřeny talířovou hlavou, která zajišťuje vyšší svěrnou sílu ve spoji.

Distanční stavební vruty JUSTI-TEC jsou vyrobené z vysokopevnostní oceli s povrchovou úpravou bílý galvanický zinek. Za pomoci těchto vrutů můžete snadno nastavit požadovanou vzdálenost mezi podkladem a horní konstrukcí zašroubováním nebo vyšroubováním vrutu. Tímto způsobem je možné také vyrovnávat nerovnosti či rozdílné výšky spodního dřevěného podkladu.

Vrut s malou zápustnou hlavou TORX a vrtákem na špičce je vyrobený z pevné a kvalitní oceli. Vrut je opatřen povrchovu úpravou žlutý zinek. Montáž vrutu usnadňuje vrtáček na špičce, díky kterému se vrut lépe zavrtává do dřeva. Použití je možné bez předvrtání.

Vrut se zápustnou hlavou TORX s vrtákem na špičceVrut pro dřevěné konstrukce RAPI-TEC SK PLUSVrut distanční stavební JUSTI-TEC pozinkovanýVrut s malou zápustnou hlavou TORX a vrtákem na špičce
Máte-li zájem o více informací k produktu, klikněte na obrázek.

Napsat komentář