Skleníky

RECENZE: Skleník DODO 330

Polykarbonátový zahradní skleník DODO 330 si můžete vybrat v kategorii skleníků, které nabízíme v našem e-shopu ObchodProDílnu.cz.

Zahradní skleník je vhodným řešením pro všechny zahrádkáře, kteří si chtějí pěstovat chutnou domácí zeleninu, a to nejen v létě, ale po celý rok. Přečtěte si, zda je skleník DODO 330 vhodný i pro vás.

Recenze skleníku DODO 330

Skleník DODO 330

Zahradní skleník DODO 330 obdržíte v rozloženém stavu jako stavebnici. V balení se nachází kompletní nosní konstrukce z pozinkovaných obloukových profilů i veškerý spojovací materiál a dvoustěnné polykarbonátové desky MARLON.

U tohoto skleníku je nutné desky svépomocí vyřezat z dodaných polykarbonátových desek. Není se však čeho obávat. Ke skleníku samozřejmě dostanete i montážní návod a budete-li podle něj postupovat, zvládnete desky jednoduše vyřezat a celý skleník postavit během několika hodin. I když je možné montáž zvládnout ve 2 lidech, doporučili bychom stavět jej alespoň ve 3 osobách.  Během montáže se obvykle nevyskytují žádné větší komplikace, které by bylo třeba řešit.

Skleník DODO 330 není průchozí. Zepředu se nachází jednokřídlé dveře a v zadní části je umístěné větrací okénko. Někomu by se mohlo zdát, že skleník je příliš veliký a vzduch v něm bude špatně proudit, což samozřejmě není žádoucí. Pokud byste měli pocit, že potřebujete více vzduchu, lze přikoupit také střešní okno. Ke skleníku jde samozřejmě dokoupit i další příslušenství: regályteploměry a vlhkoměryautomatický otvírač oken nebo zavlažovací zařízení.

Foto detailů skleníku:

Skleník DODO 330 je navržen k zapuštění do země. Absence podezdívky vám při montáži skleníku ušetří nejen spoustu času, ale také peníze za další materiál.

Zahradní skleník DODO 330 je díky kvalitnímu materiálu i díky obloukovitému řešení stabilní a velmi odolný vůči dešti, sněhu i povětrnostním podmínkám. Masivní konstrukce skleníku umožňuje umístit skleník i do vyšších poloh, kde přes zimu zůstává trvale ležet sníh. Skleník má zvýšenou hustotu nosných oblouků – oblouky jsou od sebe vzdálené pouhých 67 cm. Přední a zadní čelo jsou navíc každé svařené v pevný celek. Tím je pevnost pevnost a nosnost konstrukce výrazně zvýšená. Polykarbonátové desky jsou opatřeny UV ochranou, takže v létě odolají slunečnímu záření a nezkřehnou. Po dobu 10 let je navíc skleník chráněn zárukou proti poškození krupobitím.

Skleník DODO 330 je dostatečně prostorný a vysoký, takže se v něm během péče o rostliny nebudete muset sklánět.

Je důležité upozornit na to, že plánujete-li používat přírodní hnojiva (koňský či kravský hnůj, slepičince…), umělá hnojiva, herbicidy, pesticidy a podobné chemikálie může dříve či později začít docházet ke korozi ocelových dílů skleníku.

Následující fotografii nám poslal zákazník, který si skleník DODO 330 již zakoupil a s radostí jej využívá. Fotka je jen potvrzením, že rostlinám se ve skleníku – při správné péči – velmi daří.

Úroda ze skleníku DODO 330

Napsat komentář